TELEKOMUNIKACIJE 2018

Že 19. zapovrstjo konferenca Telekomunikacije je z visoko udeležbo presegla vsa pričakovanja.

TK1 

Tradicionalna 19. konferenca je potekala pod naslovom Varnost v digitalnem poslovanju. Na dogodku smo predstavili trende in novosti s področja kibernetske varnostnih ter ostalih izzivov povezanih z varnostnimi vprašanji pri uporabi sodobnih tehnologij v poslovnem okolju.

TK2

Zahvaljujemo se vsem partnerjem, sponzorjem in udeležencem 19. konference Telekomunikacije, ki ste soustvarili prijeten in bogat dogodek, ki je presegel vsa pričakovanja.

------------------------------------------------

PROGRAM

Moderatorica konference: Maja Tratnik
------------------------------------------------

 

09.00 - 09.25    Uvodno predavanje / Regulatorni vidiki varnosti v digitalnem svet                                             

                 mag. Tanja Muha,Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije ( AKOS ),

                          za prezentacijo nas kontaktirajte

09.25 - 09.50    Predstavitev zakona o informacijski varnosti (ZInfV) in platforma IoT za digitalno Slovenijo  /

                     Barbara Pernuš Grošelj in Jurij Dolžan, Direktorat za informacijsko družbo prezentacija 1,  prezentacija 2

09.50 - 10.15    Nova generacija 5G-ready aplikacij in storitev za javno varnost, zaščito in reševanje (PPDR) /

                     Janko Ori in Ana Robnik, Iskratel,  prezentacija                   

10.15 - 10.40   Varen način identifikacije in digitalnega poslovanja s strankami /

                     Metod Platiše, Telekom Slovenije; Igor Porenta, SETCCE, prezentacija  

10.40 - 11.10   Odmor

11.10 - 11.35   Z umetno inteligenco do varnega poslovanja - Aruba 360 Secure Fabric /

                       Klemen Mihelčič, Hewlett Packard Enterprise, prezentacija
11.35 - 12.00    Security Advances in Automation: Towards Addressing Telco Challenges* /

                        Sanjay Nagaraj in Kenneth Manner, Ericsson d.o.o., prezentacija

12.00 - 12.20    Security, the underrated nightmare of IP telephony* /

                        Oliver Wittig, Snom technology

12.20 - 12.40   Next level of mobile security and how to manage custom applications inside your company* /

                        Danijel Saifert, Samsung Electronics Adriatic, prezentacija

12.40 - 13.40    Kosilo

13.40 - 14.00    Varnost na pametnih telefonih ( Huawei Mate 20 Pro) /

                        Uroš Miklavčič, Huawei, prezentacija
14.00 - 14.20    Blockchain identitete: nove dimenzije varnosti z uporabo tehnologije veriženja blokov /     

                        Klemen Zajc, Netis-Nxxtech,  prezentacija                                                                                         

14.20 – 14.40    Močna avtentikacija (SCA) v kartičnem plačevanju /

                        Luka Gabrovšek, Mastercard, prezentacija

14.40 - 15.00    Napadi na infrastrukturo in monetizacija kibergroženj /

                        Urban Schrott, ESET Irska,   prezentacija

*Predavanje potekalo v angleškem jeziku.

------------------------------------------------------------------

PREDAVATELJI

Mag. Tanja Muha, direktorica, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve ( AKOS )

 Muha1
Mag. Tanja Muha je direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in storitve. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in kasneje magistrirala na Fakulteti za upravo v Ljubljani. V okviru svojega dela več let sledi trendom in regulatornim pristopom, ter aktivno sodeluje pri oblikovanju in izvajanju regulatorne politike tako na slovenskem kot tudi mednarodnem trgu, na področjih, ki so v pristojnosti agencije. V okviru teh pa so tudi pristojnosti agencije na področju zagotavljanja varnosti komunikacij, kar postaja še posebej pomembno pri trendu, ki vodi v digitalizacijo celotne družbe.

 Jurij Dolžan, Direktorat za informacijsko družbo, Ministrstvo za javno upravo.

7 Jurij Dolzan5 anpe 110418 lo
Jurij Dolžan je magister znanosti s področja elektrotehnike, zaposlen na Direktoratu za informacijsko družbo, Ministrstva za javno upravo. Pripravlja politike na področju digitalizacije industrije in podjetništva. Sodeluje pri pripravi ukrepov za digitalizacijo slovenskega jezika. Vpet je v oblikovanje trgovinskih sporazumov za področje e-trgovine. Na področju strukturnih skladov vodi projekt vzpostavitve Platforme IoT. V prejšnji finančni perspektivi je izpeljal več ukrepov za spodbujanje raziskav in razvoja e-storitev. Pred tem je bil zaposlen v razvojnem oddelku podjetja Iskraemeco.

  Barbara Pernuš Grošelj, Direktorat za informacijsko družbo, Ministrstvo za javno upravo.
 Telekomunikacije2018slika
Univerzitetna diplomirana pravnica in vodja Sektorja za zakonodajo informacijske družbe v Direktoratu za informacijsko družbo, Ministrstva za javno upravo, ki je skladno z veljavno zakonodajo pristojno za delovni področji elektronskih komunikacij in informacijske družbe. Naloge pri pripravi zakonodaje na omenjenih delovnih področjih (zlasti elektronskih komunikacij) opravlja od novembra 2002, vendar v sklopu različnih za zadevno področje vsakokratno pristojnih ministrstev, saj je to področje dela prehajalo med ministrstvi. Pred tem je bila zaposlena kot svetovalka Ustavnega sodišča RS in v odvetništvu.


 

Janez Öri, Iskratel
Öri Janko je direktor strateškega in poslovnega razvoja v Iskratelu. Pred tem je bil odgovoren za produktno strategijo in upravljanje portfelja izdelkov. Vso kariero dela v telekomunikacijski industriji. Poklicno pot je začel v razvoju v Iskratelu in nadaljeval na različnih funkcijah razvoja tehničnih rešitev za kupce v Ciscu in Iskratelu, vodenja ekip, do razvoja posla in produktne strategije. Diplomiral je s področja telekomunikacij/elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani leta 1997.

 


 

Ana Robnik, Iskratel
jeRobnik Ana11 zadnjih osem let svetovalka za telekomunikacije, vodi Raziskovalno skupino Iskratel pri ARRS in usklajuje Iskratelovo delo v standardizacijskih organizacijah. Po zaključenem univerzitetnem študiju uporabne matematike na Fakulteti za matematiko, fiziko in mehaniko ter magistrskem študiju računalništva in informatike na Fakulteti za računalništvo in informatiko je svojo kariero začela v raziskovalni skupini Iskra Kibernetika in nadaljevala v oddelku IT podjetja Iskratel. Ima več kot 20 let izkušenj v telekomunikacijah in vodenju. Vodila je razvoj upravljavskih in nadzornih sistemov za omrežne elemente portfelja Iskratel, v sodelovanju z mednarodnimi in domačimi podjetji ter zunanjimi raziskovalnimi skupinami. Sodelovala je in je aktivna v različnih domačih, evropskih in mednarodnih operacijah. Aktivna je v Društvu za elektronske komunikacije SIKOM, v letu 2017 je bila programski vodja delavnice o 5G omrežjih za digitalno preobrazbo VITEL. Koordinira podpodročje Varnost v okviru Strateškega in inovacijskega partnerstva Pametna mesta in skupnosti.


Klemen Mihelčič, Hewlett Packard Enterprise
 
MihelcicKloKot skrbnik ključnih kupcev v podjetju Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, že vrsto let skrbi za mala in srednje velika podjetja na področju rešitev za podatkovne centre. Osredotoča se na razvoj poslovanja in projekte, ki vključujejo napredne poslovne rešitve družbe Hewlett Packard Enterprise. V zadnjih letih je še posebej razvil afiniteto do rešitev podjetja Aruba Networks, ki se že 13. leto zapored nahaja med vodilnimi ponudniki žičnih in brezžičnih omrežnih rešitev.

 

 


 

Sanjay Nagaraj, Ericsson

Sanjay Nagaraj
Over 26 years experience in business Management, integrated marketing, case modelling. Ran the multi million advisory programs for telco and vertical industries (encompassing, Category Management, Commercial Strategy, Value Creation for access networks, and VAS).

 

 

 Kenneth Manner, Ericsson

Kenneth Manner
Over 26 years experience in product development, product management, business Innovation and development, sales for telco and vertical industries. Being part of the telco transformation in 2G, 3G, 4G towards IoT and 5G. Implementedlean/agile development in a multi country environment, driving lean startup and DevOps thinking and mindset.

 


 

Oliver Wittig, senior product manager, Snom

12 Oliver 058lo

Zadnjih 15 let je Oliver Wittig nabiral izkušnje v VoIP komunikacijskih sistemih s podjetjem Snom pri delu s SME strankami in Telekomi po vsem svetu. Delal je na stotinah implementacij telefonskih sistemov in pomagal pri določanju standardov pri metodah samodejnih nastavitev (zero-touch provisioning), prilagajanju in poenostavljeni uporabniški izkušnji. Zaradi razumevanja vpliva preveč v primerjavi s premalo varnosti pri uporabi VoIP komunikacijskih sistemov, Oliver svetuje strankam podjetja Snom, da bi se izognili škodi ali škandalom v medijih.

 

 


 

Danijel Saifert, Samsung Electronics Adriatic
 daniel saifert
Danijel Saifert deluje v podjetju Samsung Adriatics kot predprodajni manager za B2B rešitve. Je nosilec več kot 30 IT tehničnih certifikatov in ima več kot 15 let izkušenj na področju IT, zaposlen pa je bil v nekaterih vodilnih IT podjetij v regiji.

 

 


 

Uroš Miklavčič, Huawei
 Uroš lo
Uroš Miklavčič je po izobrazbi diplomant grafičnih komunikacij, a se že od mladosti giblje v svetu tehnologije. Od svojega prvega osebnega računalnika, do prvega pametnega telefona ga je vedno gnalo zanimanje, kaj se skriva v notranjosti in kako deluje programska oprema. Zato je več let pisal teste pametnih telefonov in naposled začel pisati svoj blog ter snemati tehnološki podkast Apgrejd, ki ga soustvarja še s sovoditeljema Majo in Janom. Po kratkem izletu v akademski svet se je vrnil v svet tehnologije in sedaj ustvarja zabavne in počne vsebine za Huawei Slovenije. Zaradi svojega širokega znanja in vlogerskih izkušenj je bil izbran za vlogo, ki sliši na ime Tech Genius. Njegove vsebine pa lahko resno spremljate na YouTube kanalih Huawei v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.Luka Gabrovšek,  Direktor, Mastercard
Luka Gabrovšek je pri družbi Mastercard odgovoren za poslovni del in ključna partnerstva na področju Slovenije. Poslovno delovanje in razvojne aktivnosti gradi skladno z digitalno plačilno agendo, ki je usmerjena predvsem v širjenje spletne trgovine, vpeljavo digitalnih denarnic in razvoj mobilnega plačevanja.
Preden se je pridružil ekipi Mastecarda je več kot 10 let delal na položajih projektnega in produktnega vodje za največjega telekomunikacijskega operaterja in povezane družbe ter bil zadolžen za številne iniciative na področju storitev z dodano vrednostjo (VAS) in mobilnega plačevanja. Je univerzitetni diplomirani ekonomist bančno-finančne smeri na Univerzi v Ljubljani.


Klemen Zajc, Netis - Nxxtech

netis nxxtech klemen zajcPo opravljeni diplomi fizike je Klemen zaključil tudi magistrski študij kvantitativnih financ. Z delom je pričel kot razvijalec programske opreme za optimizacijo procesov v proizvodnem podjetju, nato pa kot finančni svetovalec v energetskem in bančnem sektorju. Od septembra 2017 v Netisu raziskuje in razvija možnosti uporabe tehnologije veriženja blokov znotraj interneta stvari, distribuirano shranjevanje podatkov (npr. IPFS) in izdelavo pametnih pogodb. Izven okvira službe ga zanimajo kriptografski algoritmi, predvsem iz vidika njihove varnosti.


 

 

Luka Gabrovšek, direktor, Mastercard

Telekomunikacije2018slika

Luka Gabrovšek je pri družbi Mastercard odgovoren za poslovni del in ključna partnerstva na področju Slovenije. Poslovno delovanje in razvojne aktivnosti gradi skladno z digitalno plačilno agendo, ki je usmerjena predvsem v širjenje spletne trgovine, vpeljavo digitalnih denarnic in razvoj mobilnega plačevanja.
Preden se je pridružil ekipi Mastecarda je več kot 10 let delal na položajih projektnega in produktnega vodje za največjega telekomunikacijskega operaterja in povezane družbe ter bil zadolžen za številne iniciative na področju storitev z dodano vrednostjo (VAS) in mobilnega plačevanja. Je univerzitetni diplomirani ekonomist bančno-finančne smeri na Univerzi v Ljubljani.


 

Urban Schrott, ESET
 Schrott ESET
Kot manager komunikacij in analitik kiberkriminala pri ESET Irska, Urban Schrott že več kot deset let osvešča o kibernetskih grožnjah, s preko tisoč objavami in nekaj sto intervjuji v irskih in britanskih medijih iz različnih področij IT varnosti, od poslovne varnosti, do varnosti otrok na internetu. O kiberkriminalu občasno predava na University College Dublin in na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, prezentiral pa je tudi na varnostnih dogodkih na Trinity College Dublin, Letterkenny Institute of Technology, Dublin Convention Centre, na konferenci InfoSecurity v Londonu, Tech Days na Portugalskem, Computer Society na Cipru, na Blejski eKonferenci, pripadnikom SV in Ministrstva za obrambo Republike Slovenije ter na vrsti drugih varnostnih dogodkov in konferenc.

------------------------------------------------------------------

 

Galerija