USPEŠNO ZAKLJUČENA 16. KONFERENCA TELEKOMUNIKACIJE

Letošnji tradicionalni, že 16. dogodek je dokazal, da so telekomunikacije še kako pomembna panoga tako pri nas kot v svetu. Kljub izzivom današnjega časa se telekomunikacijska panoga razvija z nesluteno hitrostjo. Kot je nazorno opisal eden izmed predavateljev na letošnji konferenci, če bi napredek v telekomunikacijski industriji primerjali z letalsko industrijo, bi čezoceanski polet danes trajal le nekaj sekund. Telekomunikacije so nezamenljiv del sodobnega življenja in osnovna dobrina, primerljiva s tekočo vodo in električnim priključkom. Brez mobilnega ali fiksnega dostopa do interneta si ne moremo več zamisliti pravega poslovnega okolja.
V tem duhu so letošnji predavatelji predstavljali novosti in trende vsak iz svojega zornega kota. Proizvajalci opreme kot nosilci razvoja, operaterji kot ključni za implementacijo novosti in regulatorji kot usmerjevalni člen. Seveda pa dogodek ne bi bil to, kar je, brez številnih gostov tako iz telekomunikacijske panoge kot iz vseh drugih panog, katerih ključen člen so telekomunikacije. Za zaključek uspešnega dogodka je poskrbela okrogla miza na temo prihodnosti telekomunikacij in investicij v zrelo, a še vedno hitro razvijajočo se panogo. Potrebe po prenosih podatkov so vse večje in prepletanje IT- ter TK-sveta prinašajo nove izzive v panogo.
Letošnji uspešni dogodek, tako vsebinsko kot po obisku, je dokazal, da so telekomunikacije še kako pomembna in zanimiva panoga, ne glede na to, da jo marsikdo sprejema že kot nekaj samoumevnega. So zrela in trdna gospodarska panoga z velikimi izzivi in nenehno tehnološko rastjo, ki izdatno podpira vse druge panoge. Že zaradi tega telekomunikacije pridobivajo pomembnost.
Zahvaljujemo se vsem podjetjem in posameznikom, ki so omogočili letošnji dogodek. Brez vas ne bi bil enak.

program

Moderatorica konference: Maja Tratnik

8.30 - 9.30 Registracija
9.30 - 9.45 Uvodni nagovor - Marjan Turk, generalni direktor Direktorata za informacijsko družbo, MIZŠ
9.45 - 9.55 Uvodne besede pokrovitelja konference - Željko Puljić, direktor, Iskratel, d.o.o.
9.55 - 10.20 Vpliv trenda virtualizacije omrežij na nove poslovne modele ponudnikov infrastrukture in ponudnikov storitev / Janez Öri, direktor za marketing in strategijo, Iskratel, d.o.o.
10.20 - 10.45 Vplivi trendov na trgu elektronskih komunikacij na prihodnjo regulacijo / Tanja Muha, AKOS
prezentacija
10.45 - 11.10
Storitve v oblaku À la carte / dr. Rok Libnik, Telekom Slovenije, d.d.
prezentacija
11.10 - 11.30 coffee break
11.30 - 11.55 Izboljšave poslovanja podjetij zaradi uporabe storitev v oblaku / Domen Baškovec, Si.mobil, d.d.
prezentacija
11.55 - 12.20 Kako z informacijsko podporo do učinkovitega upravljanja terjatev / Igor Stražišnik, Prohit, d.o.o.
12.20 - 12.45 Windows 10 in naprej / Martin Pregl, Microsoft, d.o.o.
12.45 - 13.45 kosilo
13.45 - 14.10 Sodobno medijsko omrežje (SDN) za prenos žive slike visoke ločljivosti z naročanjem povezljivosti po potrebi in s 100% kakovostjo storitve / Olle Waktel, Net Insight AB **
prezentacija  video prikaz
14.10 - 14.35 Prihodnost telekomunikacijskih podjetij – od ponudnikov omrežne infrastrukture do digitalnih navigatorjev / Ana Petrić, A.T. Kearney, d.o.o. **
14.35 - 15.00
Proces nakupnega odločanja – transparentna realnost današnje prodaje / Darko Dujič, Ceneje.si

15.00 - 16.00
      
                         

OKROGLA MIZA: Investicije v telekomunikacijah

Moderator: Aljoša Domijan, Aguatera d.o.o., enaA.com

Sodelujoči:

  • Marko Anžič, vodja za regulativne zadeve in institucije, Si.mobil, d.d.

  • Dušan Zupančič, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije, Gospodarska zbornica Slovenije

  • Matjaž Brumen, direktor IAB Slovenija

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

**Predavanje bo v angleškem jeziku.

 

predavatelji

Janez Öri, direktor za marketing in strategijo, Iskratel, d.o.o.

Janez OriJanez Öri je direktor marketinga in strategije v Iskratelu, pred tem pa je bil tam tehnični direktor, odgovoren za produktno strategijo in upravljanje portfelja izdelkov. Diplomiral je s področja telekomunikacij/elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani leta 1997. Od leta 2003 je bil vodja ekipe ter ključna oseba Iskratelovih tehničnih rešitev in razvoja posla za širokopasovni dostop in IP omrežje. Med drugim je pomagal oblikovati prvo Ethernet DSL in FTTH Triple-Play omrežje v Evropi za Iskratelove stranke.


Igor Stražišnik, direktor, Prohit d.o.o.

IGOR SLIKAIgor Stražišnik, direktor podjetja Prohit d.o.o. je zadolžen za organizacijo izvensodne in sodne izterjave v podjetju Prohit d.o.o., vodenje projektov razvoja programske opreme za izterjavo ter optimizacijo delovnih procesov.  Diplomiral je na Pravni fakulteti v Mariboru in svojo poklicno pot pričel kot pravnik v mednarodni korporaciji za izterjavo terjatev, napredoval do vodje oddelka sodne izterjave, nato pa postal pomočnik direktorja. Zaradi svojega obsežnega znanja in izkušenj na področju izvršilnega prava in izterjave terjatev, je kot predavatelj večkrat sodeloval na različnih dogodkih in izobraževanjih. V zasebnem življenju je družinski človek, rad kolesari in je ljubitelj adrenalinskih športov.


 dr. Rok Libnik, Telekom Slovenije, d.d.

Rok mala1Rok Libnik je vodja Službe za upravljane storitve v Sektorju za marketing Telekoma Slovenije, kjer so odgovorni za celoten življenjski cikel produktov namenjenih poslovnim uporabnikom (od mikro do velikih podjetij). Med leti 2011-2013 je v družbi Avtenta deloval kot direktor Področja za produktno vodenje in marketing, kjer je bil odgovoren za upravljanje produktnega portfelja storitev v oblaku. Pred tem je zasedal različne vodstvene položaje povezane s trženjem produktov poslovnim uporabnikom. Rok je doktor znanosti s področja telekomunikacij, doktorat je pridobil na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana. Pred tem je končal univerzitetni program na Fakulteti za elektrotehniko ter magistrski študij na Fakulteti za ekonomijo, Univerze v Ljubljani.


Tanja Muha, AKOS

Tanja Muhamag. Tanja Muha je diplomirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in kasneje magistrirala na Fakulteti za upravo v Ljubljani. Zaposlena je na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve kot vodja oddelka za regulacijo trga. Pred tem je opravljala delo specialistke za regulacijo telekomunikacijskega trga. Njeno delo obsega spremljanje trendov in razvoja tehnologij na trgu elektronskih komunikacij tako v Sloveniji kot tudi v svetu, spremljanje trendov področne regulacije, aktivno mednarodno sodelovanje,  implementacija ustrezne sektorske (ex-ante) regulacije na področju elektronskih komunikacij in spremljanje ustreznosti njenih učinkov na trg.


 Ana Petrić, A.T. Kearney, d.o.o.

Ana-Petric---CV-photo.png

Ana Petrić je svetovalka v globalni A.T.Kearney ekipi in ekipi za JV Evropo na področju korporativne strategije, rasti prodaje in operativnega prestrukturiranja. Svetuje vodilnim podjetjem v regiji in vodi številne projekte s fokusom na telekomunikacijah, procesni industriji in FMCG. Preden se je pridružila ekipi svetovalcev v  A.T.Kearneyju, je Ana Petrić pridobila naziv doktor znanosti s področja telekomunikacij na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Zagrebu.


 Domen Baškovec, Si.mobil, d.d.

Domen Baskovec

Domen Baskovec je zadnjih 8 let zaposlen v Produktnem marketingu na Si.mobilu, trenutno pa deluje kot produkti vodja v oddelku Napredne poslovne rešitve. Med leti 2010 in 2011 je bil eden ključnih članov ekipe, ki je trgu lansirala Si.mobilove Poslovne rešitve, kasneje pa prevzel vlogo produktnega vodja za Poslovne rešitve. Zaradi pridobljenih izkušenj je kasneje sodeloval v mednarodnem projektu skupine Telekom Austria na temo računalništva v oblaku,  ter vzpostavil in vodil Kompetenčni center za razvoj ponudbe računalništva v oblaku na vseh trgih skupine Telekom Austria. Trenutno je njegova pozornost usmerjena predvsem na poslovno rešitev Si.blagajna.


 Darko Dujič, ceneje.si

Darko Dujic

Darko Dujič, magister poslovodenja in organizacije, je v svoji karieri delal na vodstvenih pozicijah v treh globalnih podjetjih, ki so bila vsako izmed njih med top 5 v svoji industriji. Google, Mercator, GfK, Interbrew je samo nekaj najpomembnejših. Bil je izbran v globalni “Excellence team” v GfK in Googlovo poslovno akademijo v izvedbi Duke CE, najboljše korporativne šole na svetu v zadnjem desetletju. V začetku leta 2015 je prevzel vodenje skupine podjetij, ki upravljajo največje spletne portale za primerjalno nakupovanje v regiji, kjer je prisotnih več kot 500 spletnih trgovcev in ga mesečno obišče skoraj milijon uporabnikov interneta. Kot direktor internetnega storitvenega podjetja in svetovalec za vzpostavitev “crosschannel” poslovnih modelov in transformacije poslovanja v digitalnem/mobilnem svetu je v svoji poslovni karieri predaval na številnih dogodkih v srednji Evropi na temo nakupnih procesov, internetnih storitev, razvoja trgovine in trendih, ki spreminjajo obstoječe poslovne modele.


Olle Waktel, Net Insight AB

Net Insight

Olle Waktel is VP of Sales at Net Insight and has 15 years of experience from business development within the broadcast and media and before that 20+ years of experience from executive positions in the European IT and Telecom industries.


Martin Pregl, vodja tehnološkega marketinga, Microsoft, d.o.o.

MartinPregl1

Martin Pregl je vodja tehnološkega marketinga v regiji CEE-MC. Največ časa posveča novim platformam, aplikacijam ter vpeljavi oblačnih tehnologij. V svojem delu se ukvarja predvsem s tehničnimi skupnostmi ter ljubitelji modernih tehnologij. Po srcu in izobrazbi tehnološki entuziast, v karieri pa se je posvečal predvsem prodaji, marketingu in širjenju novih tehnologij.


moderator okrogle mize

Aljoša Domijan, Aguatera d.o.o., enaA.com

Aljosa enaA

Aljoša je podjetnik, vodja projektov in motivator. S prodajo preko enaA.com zasluži več kot porabi za Facebook, Google, Twitter, marketinške, SEO, viralne in druge agencije ter davke. Okrogle pol milijarde evrov prometa v nekaj več kot 20 letih brez izgub. Analizira, razlaga in napoveduje trende.  Raziskuje spremembe, ki jih nove tehnologije prinašajo v naša zasebna življenja, delovna okolja in širšo družbo. Svoje znanje, čas in denar investira v start-up podjetja in projekte s področja spletnih medijev, spletne prodaje in avtomobilizma. Svetuje, piše, predava in vodi projekte. Objavlja v časopisih Finance, Delo, Dnevnik, Podjetnik in DNE Tehno. Aljoša živi in dela v Ljubljani, na spletu in mobilcih.


sODELujoči na okrogli mizi

Marko Anžič, vodja za regulativne zadeve in institucije, Si.mobil, d.d.

Marko-Anzic.pngMarko Anžič je po diplomi iz politologije leta 2006 začel z delom za potrebe projekta predsedovanja Slovenije Svetu EU. 2008 je vstopil v svet telekomunikacij v družbah Tuš Telekom in Tušmobil na področju veleprodaje in regulative. Leta 2010 se je pridružil družbi Si.mobil in leta 2011 postal Svetovalec uprave za regulativo. Od letošnjega leta dela v Si.mobilu kot Vodja za regulativne zadeve in institucije. Ključni projekti, ki jih opravlja so na področjih regulacije, frekvenc, konkurenčnih zadev, strategije in M&A aktivnosti. Od samega začetka je bil aktiven pri Sekciji operaterjev elektronskih komunikacij pri ZIT GZS, sprva kot namestnik predsednice in od letošnjega leta kot predsednik. Prav tako je v upravnem odboru ZIT GZS. Leta 2010 je uspešno zaključil magistrski študij Svetovne in ameriške študije na FDV.


Matjaž Brumen, direktor IAB Slovenija

Matjaz BrumenMatjaž Brumen ima več kot 18 let izkušenj v marketingu, začenši kot režiser TV oglasnih spotov, zadnjih pet let pa je svoje delovanje posvetil predvsem marketingu video vsebin, digitalnemu oglaševanju in upravljanju s socialnimi omrežji. Trenutno vodi YouTube partnersko agencijo DOT357, ki se ukvarja predvsem z upravljanjem vsebin na YouTubu. Trenutno zaseda tudi mesto direktorja IAB Slovenija.