KONFERENCA TELEKOMUNIKACIJE 2012

Oblak, aplikacije in omrežja novih generacij


Tudi letos se je v Sloveniji odvila 13. mednarodna konferenca Telekomunikacije. Dogodka se je udeležilo malo manj kot dvesto strokovnjakov in poznavalcev s področja telekomunikacij. Glavne teme konference so bili izzivi na področju razvoja aplikacij, storitev v oblaku ter prilagajanje sektorja informacijskih tehnologij novim izzivom mobilnega področja. Aktualna tema omrežij novih generacij je bila rdeča nit okrogle mize.

Na konferenci so bili predstavljeni trendi na področju telekomunikacijskih tehnologij, ki bodo vplivali na posameznike in podjetja na področju Slovenije. Uvodni nagovor je imel predsednik uprave Si.mobila Dejan Turk, ki je predstavil, s čim se danes soočajo mobilni operaterji. Pri tem je izpostavil, da postaja dinamično okolje stalnica.

Razvoj telekomunikacijskih omrežij v času zaostrenih gospodarskih razmer je dodaten izziv za panogo. Vlaganja v razvoj so velika in podrejena različnim dejavnikom. Tako je bil na okrogli mizi v ospredju govor o povezovanju med različnimi ponudniki na področju telekomunikacij. Nastopajoči na okrogli mizi so bili: Franc Dolenc,direktor APEKA, Zoran Vehovar, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, Boštjan Košak, direktor skupine Amis, Sašo Todorović, predsednik poslovodstva T-2, Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave za finance pri Si.mobilu in Marjan Turk, vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za informacijsko družbo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.
Odprta debata med glavnimi akterji na trgu telekomunikacij v Sloveniji je podala pomembno sporočilo, da bo potrebno v prihodnje več sodelovati in da bo potrebno končnemu uporabniku ponuditi kar največ.

Konferenca se je zaključila z optimističnimi pogledi tako v prihodnost panoge kot vpliva te na okrevanje gospodarstva.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, predavateljem in podjetjem, ki so omogočila izvedbo konference, hkrati pa vas vabimo, da se nam pridružite v začetku novembra prihodnje leto na 14. konferenci Telekomunikacije, kjer boste nedvomno izvedeli najnovejše trende v telekomunikacijski industriji.

 

Program koference 12

Moderator konference: Maja Tratnik

 

8.30 - 9.30 Registracija
9.30 - 9.45 Uvodni nagovor: Dejan Turk, predsednik uprave, Si.mobil, d.d.
9.45 - 10.10 Windows 8 – mobilnost in produktivnost brez kompromisov; Boštjan Stražar, Microsoft, d.o.o.
10.10 - 10.35 Telekomunikacije kot srce modrejših mest ter ustvarjanje vrednosti z računalništvom v oblaku in analitiko;
James O'Brien, IBM* Prezentacija (PDF)
10.35 - 11.00 Omogočamo posel; mag. Sanja Križan, business market manager, Si.mobil, d.d. Prezentacija (PDF)
11.00 - 11.15 coffee break
11.15 - 11.40 Izzivi za operaterje in regulatorje – nevtralnost interneta; Matej Podbevšek, APEK Prezentacija (PDF)
11.40 - 12.05 OTT Video storitev SiOL TviN; Simon Slonjšak, produktni vodja, Telekom Slovenije, d.d. Prezentacija (PDF)
12.05 - 12.30 OTT meritve kakovosti širokopasovnih omrežij; dr. Andrej Kos in mag. Janez Sterle, Fakulteta za elektrotehniko Prezentacija (PDF)
12.30 - 13.30 kosilo
13.30 - 13.55 7 resnic o nadzoru vaše IKT; Damir Duračković, prodajni svetovalec in Janez Bostič, specialist področja, Astec, d.o.o. Prezentacija (PDF)
13.55 - 14.20 Mobilni širokopasovni dostop LTE, 3G, 4G;
Božo Mišović, skrbnik GPRS/UMTS/HSPA za poslovne uporabnike, Telekom Slovenije, d.d. Prezentacija (PDF)
14.20 - 14.45 To business or not to business; Matjaž Robinšak, direktor projektov in partner, Valicon, d.o.o. Prezentacija (PDF)
14.45 - 15.45

OKROGLA MIZA: Kdo bo v prihodnosti nosil breme razvoja na področju Telekomunikacij?

  • Franc Dolenc, direktor – APEK
  • Zoran Vehovar, podpredsednik uprave – Telekom Slovenije, d.d.
  • Boštjan Košak, direktor skupine – Amis, d.o.o.
  • Sašo Todorović, predsednik poslovodstva– T-2, d.o.o.
  • mag. Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave za finance – Si.mobil, d.d.
  • Marjan Turk, v.d. generalnega direktorja Direktorata za informacijsko družbo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport
 
 

 pokrovitelji 2012