KONFERENCA TELEKOMUNIKACIJE 2011

Aplikacije in Računalništvo v oblaku

Za nami je uspešno končana že 12. mednarodna konferenca Telekomunikacije 2011, ki je privabila več kot 200 udeležencev in predavateljev iz najpomembnejših telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji.

Tema letošnje konference je bila Aplikacije in računalništvo v oblaku. Ker gre za razvijajoče se področje, od katerega si mnogi obetajo veliko, ni nenavadno, da sta na konferenci predavali in predstavili svoje storitve dve med najbolj pomembnimi slovenskimi telekomunikacijskimi podjetji, Telekom Slovenije in Si.mobil. V sklopu skupine Telekom Slovenije in podjetja Avtenta.si je dr. Andrej Bežek iz podjetja Marg zanimivo predstavil storitev BusinessConnect Social. Vsi imajo že pripravljene rešitve za implementacijo storitev v oblaku, ki bodo oblikovale način, na katerega bodo podjetja delovala v prihodnosti.

Prav tako so se vabilu odzvala podjetja, ki razvijajo namensko programsko opremo bodisi za računalnike in mobilne naprave, kot je to na primer Microsoft bodisi za telefonijo – MegaTel.

Z razvojem računalništva v oblaku so se povečale potrebe po spletnem prostoru in po hitrosti prenosa podatkov po omrežju, kar je bil povod za razvoj nove generacije internetnega protokola IPv6, ki pravzaprav pomeni razširitev interneta.
Sam razvoj tehnologije pa ima za posledico spremenjene navade posameznikov, uporabnikov teh tehnologij. Kot so ugotovili pri Valiconu, danes raste nova generacija, imenovana G (Google), ki veliko bolj uporablja nove tehnologije za svoje povsem privatno življenje, in ki dejansko živi omreženo družabno življenje.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, predavateljem in podjetjem, ki so omogočila izvedbo konference, hkrati pa vas vabimo, da se nam pridružite v začetku novembra prihodnje leto na 13. konferenci Telekomunikacije, kjer boste nedvomno izvedeli najnovejše trende v telekomunikacijski industriji.

 

Program koference 11

Moderator konference: Katja Tratnik

8.30 - 9.30

Registracija – coffee break

 

9.30 - 9.45

Uvodni nagovor: Ivica Kranjčević, predsednik uprave Telekoma Slovenije d.d.
Uvodni nagovor (PDF)

 

9.45 - 10.15

Avtenta.si: BusinessConnect Social - Celovito poslovanje v oblaku za SMB/SME na družaben način; AVTENTA.SI d.o.o., dr. Andraž Bežek, direktor produkta BusinessConnect Social
Prezentacija (PDF)

 

10.15 - 10.45

Popolna pisarna in storitev Si.most;
SI.MOBIL d.d., mag. Boštjan Škufca Zaveršek, direktor prodaje in Matjaž Možina, vodja za mobilne rešitve
Prezentacija - Popolna pisarna (PDF)
Prezentacija Si.most (PDF)

 

10.45 - 11.15

Mi trije smo najboljši par: aplikacije, mobilne naprave in storitve v oblaku; MICROSOFT,d.o.o., Boštjan Stražar, vodja poslovanja za področje razvoja aplikativnih rešitev
Prezentacija (PDF)

 

11.15 - 11.30

coffee break

 

11.30 - 12.00

MegaTel, napredne rešitve IP telefonije za poslovne uporabnike - prihranek brez investicije; Mega M d.o.o., mag. Matej Meža, direktor podjetja
Prezentacija (PDF)

 

12.00 - 12.30

Apps, cloud and the internet of things. Why mobile communication has just started; Telekom Austria Group M2M, Vlado Galevski, international sales expert
Prezentacija (PDF)

 

12.30 - 13.00

Oblačne komunikacije; Astec d.o.o.,
Matevž Mesojednik in Rudi Panjtar
Prezentacija (PDF), Video (FLV)

 

13.00 - 14.00

kosilo

 

14.00 - 14.30

Regulacija računalništva v oblaku; APEK,
Katja Mohar Bastar, vodja področja za telekomunikacije
Prezentacija (PDF)

 

14.30 - 15.00

Generacija G(oogle); VALICON d.o.o.,
Matjaž Robinšak, direktor raziskav
Prezentacija (PDF)

 

15.00 - 15.30

Učinkovita analiza uporabnikov v Telekomunikacijah; CRMT d.o.o.,
Dragoslav Petrovič, Svetovalec za področje telekomunikacij
Prezentacija (PDF)

 

15.30 - 16.00

Go6 in implementacija IPv6 pri nas; ZAVOD go6, Jan Žorž, soustanovitelj zavoda
Prezentacija (PDF)

 

 
pokrovitelji 2011