Predavatelji


Mag. Tanja Muha, direktorica, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve ( AKOS )

 Muha1
Mag. Tanja Muha je direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in storitve. Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in kasneje magistrirala na Fakulteti za upravo v Ljubljani. V okviru svojega dela več let sledi trendom in regulatornim pristopom, ter aktivno sodeluje pri oblikovanju in izvajanju regulatorne politike tako na slovenskem kot tudi mednarodnem trgu, na področjih, ki so v pristojnosti agencije.

 

 


uni. dipl. ing. Damjan Šavko, Produktni vodja, 3 PORT

3port savkoDamjan Šavko je zaradi svojih bogatih razvojnih izkušenj poznavalec raznovrstnih IKT sistemov in pomena povezljivosti le teh. Svojo strokovno pot začel leta 2007 kot načrtovalec informacijskih sistemov v podjetju 3 PORT d.o.o. . Od leta 2008 je zadolžen za področje elektronskega poslovanja, digitalnega podpisovanja, dokumentnih sistemov ter e-arhivov. Je vodja razvojne skupine pri projektu "Zelena poslovalnica" - namizna aplikacija za elektronsko podpisovanje dokumentov na bančnem okencu (naročnik Intesa Sanpaolo Bank). Prav tako je vodja razvojne skupine "eDokumenti" - elektronski dokumentni sistem za generiranje, upravljanje in hrambo elektronskih dokumentov (naročnik Intesa Sanpaolo Bank). Je vodja raziskovalno-razvojne skupine na projektu One 4.0 - Vitka modularna proizvodna linija (razpis Demo piloti 2018). Od leta 2015 je produktni vodja področja IoT rešitev in storitev na SMIP platformi.

 


Matej Bregar, direktor enote za IT, BTC d.d.

bregar BTCloMatej Bregar je direktor enote za IT in digitalizacijo poslovanja v BTC d.d. V svoji karieri je vodil ali sodeloval pri različnih projektih digitalizacije poslovnih procesov. Kot predan privrženec digitalne in podatkovno usmerjene družbe aktivno vpliva na digitalno preobrazbo družbe BTC d.d. v sodobno in napredno inovativno okolje.

 

 

 


Milan Berlič, direktor področja mobilnega omrežja v Telemachu

milan.berlic

 Milan Berlič je z delom na področju mobilnih telekomunikacij pričel leta 1999 v podjetju Siemens Mobile v Münchnu in kariero nadaljeval  v ameriškem podjetju Western Wirelles, kjer je sodeloval pri uvedbi mobilnega operaterja v Sloveniji in na Irskem. Leta 2006 je kot vodja jedrnega omrežja aktivno sodeloval pri zagonu mobilnega omrežja Tušmobil (sedaj Telemach), leta 2012 pa napredoval na položaj direktorja področja omrežja in kakovosti storitev. V Telemachu od leta 2014 opravlja vlogo direktorja za področje mobilnega omrežja. Leta 2015 je vodil projekt modernizacije radijskega in jedrnega omrežja po vsej Sloveniji.
Na karierni poti je sodeloval z več svetovnimi dobavitelji omrežne telekomunikacijske opreme, kot so Lucent, Nokia, Nokia Siemens Networks in Huawei.

 


mag. Miha Krišelj, v.d. generalni direktor, Direktorat za informacijsko družbo in informatiko , Ministrstvo za javno upravo

krišelj

 

Miha Krišelj je svojo strokovno pot začel na javni radioteleviziji od koder je odšel na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije. Po vrnitvi iz tujine, kjer je deloval kot neodvisni konzultant na področju regulacije elektronskih komunikacij, je bil imenovan na položaj generalnega direktorja direktorata za informatiko, po reorganizaciji Ministrstva za javno upravo pa opravlja naloge vršilca dožnosti generalnega direktorja direktorata za informacijsko družbo in informatiko. V zadnjem obdobju se ukvarja z izzivi migracije državne informatike na državni računalniški oblak ter z digitalizacijo javne uprave in gospodarstva.

 


Damir Opsenica, direktor poslovne enote Omrežje, Isktratel

Damir Opsenica 1 lo

 Damirjeve najbolj pomembne delovne izkušnje temeljijo predvsem z na delu s strankami, razumevanju sodobnih komunikacij, ter njihovih poslovnih koristi. V zadnjem desetletju je pri Ericssonom delal na razvoju storitev VoLTE, ter na prvih implementacijah nove generacije komunikacij 5G. Z Iskratelom je dobil odlično priložnost za spoznavanje in razumevanje novega nivoja industrije in s tem soustvarjanja uspeha komunikacijskih konceptov 5G.

 


doc. dr. Muhamed Turkanović, Vodja skupine Blockchain Lab, Inštitut za informatiko, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru

Turkanovic MuhamedIma več kot 10 let izkušenj v IT industriji doma in v tujini -razvijalec, tehnični vodja razvoja, tehnični direktor in lastnik IT podjetij. 2015 je dobil nagrado za varuha znanosti za področje računalništva in informatike, 2016 doktorat iz Računalništva in informatike.
Leta 2017 je habilitiral za visokošolskega učitelja docenta in se zaposlil na Inštitutu za informatiko, 2018 pa ustanovil in vodi skupino Blockchain Lab:UM, ki je multidisciplinarna skupina raziskovalcev, razvijalcev in svetovalcev, ki načrtuje, razvija in vrednoti rešitve in storitve, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov
Leta je 2018 ustanovil ter vodi razvoj projekta EduCTX – prve blockchain platforme za digitalne mikro certifikate. Je vodja mednarodnega Interreg Alpine Space projekta Smart Villages in zvajal številna vabljena predavanja bodisi poljudna bodisi strokovno znanstvena doma in v tujini.
Organiziral je dve počitniški šoli na temo tehnologije veriženja blokov in mentoriral številna zaključna dela na temo tehnologij veriženja blokov in pametnih pogodb.
Kot mentor vodi študentski raziskovalni projekt PKP Pametne pogodbe temelječe na verigah blokov v poslovnih procesih, izvedel pa je tudi več uspešnih delavnic na temo veriženja blokov v Sloveniji in tudi tujini.

 


 Histro Zhangqin, Country general manager, Huawei Technologies Ljubljana

huawei1loHistro Zhangqin is general manager of Huawei Techonogies Ljubljana. He has been with Huawei for over 11 years in several positions and regions, with expertise in carrier business. He has excellent knowledge of business developing, mobile and enterprise technologies.

Pokrovitelji

Sodelujoči